Op woensdag 8 februari 2023 heeft Peter Blanken, voorzitter van de Stichting Het Groene HartHuys namens het bestuur het Beleidsplan het Groene HartHuys 2022-2026 overhandigd aan wethouder Elly de Vries.

Het Groene HartHuys is gevestigd in het voormalige kaaspakhuis aan de Bouwsteeg nr 6 in Bodegraven; het pand is door vrijwilligers met ondersteuning door de gemeente en van het bedrijfsleven -in korte tijd en tegen lage kosten-omgetoverd tot een prachtige locatie, waar de Historische Kring, de KunstKring Bodegraven-Reeuwijk en de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk zich volledig thuis voelen.

Vanaf de opening in oktober 2021 zijn er zo’n 25 vrijwilligers werkzaam in het Groene HartHuys. De vaste openingsdagen zijn: dinsdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, terwijl op de andere dagen allerlei andere activiteiten plaatsvinden.

Nieuw is het plan om op korte termijn dagelijks open te zijn van 13.00 tot 17.00 uur.

Iedere zes weken worden exposities georganiseerd; daarnaast worden diverse workshops, lezingen en bijeenkomsten gehouden op zowel de boven- als de benedenverdieping. Dit naast de wekelijkse inloop van de Historische Kring, die ook iedere eerste dinsdag van de maand ochtend- en avondbijeenkomsten houdt voor hun donateurs en andere belangstellenden met een diversiteit aan onderwerpen.

U kunt het beleidsplan van het Groene HartHuys hier downloaden.

Elly de Vries neemt het beleidsplan 2022-2026 van het Groene HartHuys in ontvangst van Peter Blanken. Vlnr Kees Veelenturf (voorzitter Kunstkring Bodegraven-Reeuwijk), Peter Blanken (voorzitter stichting het Groene HartHuys), Elly de Vries (Wethouder Kunst en cultuur van de gemeente Bodegraven-Reeuwjk) en Marry Buiks (Culturele Commissie Bodegraven).