Doelstelling

Waarom werken deze drie samen?

 

De KunstKring, de Culturele Commissie en de Historische Kring vertegenwoordigen een cultureel-historisch deelgebied en omvatten samen het gehele spectrum van kunst, cultuur en plaatselijke historie.  De bundeling van activiteiten maakt dat de drie organisaties meer kunnen betekenen op het gebied van kunst, cultuur en historie. Hiermee grijpen we de kans om Bodegraven-Reeuwijk als kunstenaarsdorp op de kaart te zetten.

Vanuit onze achtergronden en werkzaamheden geloven wij in de meerwaarde van verbinding van kunst, cultuur en historie vanuit drie organisaties op 1 plek.

Deze plek noemen we het Groene HartHuys en ligt centraal in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Hier wordt op allerlei manieren de diversiteit van onze achtergronden zichtbaar, laten we onze samenwerking bloeien door een divers palet van activiteiten en verbinden we de kernen van Bodegraven-Reeuwijk.

Zowel inwoners van de eigen gemeente als van andere gemeenten in het Groene Hart weten ons in de toekomst te vinden als het gaat om lokale en regionale kunst, cultuur en historie.

Vanuit kunst, cultuur en historie kunnen wij niet alleen een meerwaarde geven aan onze eigen gemeente, ook aan het gehele Groene Hart. Ontwikkeling van verdere plannen betekent dat we zelfs moeten verbreden. Wij staan daar positief in. Verbinding vanuit kunst, cultuur en historie kan het bijzondere gebied, waar wij deel van zijn, een nieuw elan brengen. Wij denken dat we daarmee een breder publiek, ook uit te stad, kunnen gaan trekken.

ADRES

Het Groene HartHuys

Bouwsteeg 6
2411 AB Bodegraven

info@hetgroeneharthuys.nl