Fotowedstrijd Bodegraven-Reeuwijk

ap quist

PRIJSUITREIKING FOTOWEDSTRIJD BODEGRAVEN-REEUWIJK

ZATERDAG 18 MEI vanaf 15:00

Zaterdag 18 mei ben je van harte welkom bij de prijsuitreiking van de Fotowedstrijd Bodegraven-Reeuwijk. De winnaars worden bekend gemaakt in de categorie tot 17 jaar, vanaf 17 jaar en dan zijn er nog de publieksprijzen. We openen de deuren van Het Groene HartHuys in Bodegraven om 15:00 en maken er een gezellige middag van met een hapje en een drankje.

Vanuit gemeente Bodegraven-Reeuwijk zal wethouder Elly de Vries (Kunst & Cultuur) aanwezig zijn om de prijzen te overhandigen en de expositie officieel te openen

Opening expositie Fotowedstrijd Bodegraven-Reeuwijk

Het is de eerste fotowedstrijd die door Het Groene HartHuys werd georganiseerd. Naast heel veel inzendingen konden de deelnemers rekenen op bijna 500 publieksstemmen. Het succes van de wedstrijd viel op in de media en nu hopen we op een grote opkomst als we de winnaars bekend maken op zaterdagmiddag 18 mei. 

Heb jij een foto ingestuurd of bracht jij jouw stem uit op het perfecte plaatje dat jou raakte? Kom naar de prijsuitreiking en geniet van een inspirerende expositie die met veel plezier en creativiteit tot is neergezet. 

Belangrijkste momenten van de Fotowedstrijd Bodegraven-Reeuwijk 2024

1 februari > Start inzendperiode
14 april > Sluit inzendperiode
20 april > Start stemperiode Publieksjury
4 mei > Einde stemperiode
18 mei > Opening expo en prijsuitreiking in Het Groene HartHuys
15 juni > Sluitdag expo

stemmen fotowedstrijd bodegraven-reeuwijk

Prijsuitreiking in Het Groene HartHuys

EXPOSITIE 18 mei t/m 15 juni 2024

Op zaterdag 18 mei maken we de winnaars bekend in Het Groene HartHuys en daar maken we graag een feestje van. We hebben een spannende tijd achter de rug met maar liefst 79 inzendingen waar onze vakjury zich over gebogen heeft. Zij gingen op zoek naar het perfecte plaatje dat geschoten is binnen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Inzendingen Fotowedstrijd

Hieronder een overzicht van alle inzendingen van de fotowedstrijd. Welke vind jij het mooiste?

Categorie: t/m 16 jaar

Categorie: vanaf 17 jaar

fotowedstrijd bodegraven-reeuwijk

Maak kennis met de vakjury

Alle inzendingen van deelnemers aan de Fotowedstrijd Bodegraven-Reeuwijk worden vakkundig beoordeeld door:

Als fotograaf kan ik natuurlijk niet anders dan enthousiast zijn over deze fotowedstrijd. Er zit zo ontzettend veel creativiteit in onze dorpen, dat moeten we gewoon zichtbaar maken. Met deze wedstrijd gaan we de boel eens even lekker in beweging zetten en elkaar inspireren. Samen met mijn medejuryleden kijk ik met veel plezier uit naar de inzendingen. Leuk als je meedoet!

Ap Quist

Jurylid, Fotograaf bij Apart Fotografie

ap quist

De kracht als beeldmaker is dat je zichtbaarheid kunt geven wat misschien andere over het hoofd zien. Door een gebeurtenis of object in een perspectief te zetten kun je anderen activeren ook anders naar hun omgeving te kijken. Ik kijk uit naar alle inzendingen!

Martha Stroo

Jurylid, Fotograaf bij Martha Photography

werk van martha stroo fotograaf

Als portretfotograaf fotografeer ik natuurlijk het liefst mensen. Hun emotie, hun liefde, de band tussen mensen. Juist daarom kijk ik enorm uit naar inzendingen met mensen uit het Groene Hart en hun connectie met het thema dat jij kiest voor jouw foto. Een boer aan het werk op zijn land, de liefde van lokale betrokkenheid, elementen uit de natuur. Beelden van echte mensen uit en in het Groene Hart.

Dasja Dijkstra

Jurylid, Fotograaf van Das’ Knuss Fotografie

werk van dasja dijkstra fotograaf

Expositie in Het Groene HartHuys in Bodegraven

De meest ideale plek voor een expositie van de winnende foto’s is natuurlijk Het Groene HartHuys in Bodegraven. In de Bouwsteeg vind je ons karakteristieke pand dat ruimte biedt aan iedereen die wil genieten van kunst, cultuur, historie en muziek. Knus, kleinschalig, maar groots in creaties van bijzonder hoge kwaliteit en van eigen bodem. 

In Het Groene HartHuys staat de verbinding van kunst, cultuur en historie centraal. Regelmatig worden er exposities georganiseerd met werk van lokale kunstenaars, muziekmiddagen met wisselende thema’s of informatieve bijeenkomsten. We vinden het belangrijk om een plek te creëren waar mensen elkaar kunnen inspireren. Het effect van onze maatschappelijke rol zien we terug in het enthousiasme tijdens de jaarlijkse Kunstroute door Bodegraven-Reeuwijk en de drukbezochte inloop bij muzikale activiteiten. Om een nog breder bereik te krijgen en iedereen te laten kennismaken met Het Groene HartHuys organiseren we in 2024 voor het eerst de Fotowedstrijd Bodegraven-Reeuwijk.

fotowedstrijd
fotografie wedstrijd

Welke plaatsen vallen er binnen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk?

Nieuwerbrug, Driebruggen, Waarder, Hogebrug, Meije, Sluipwijk, Tempel, Reeuwijk-Dorp, Reeuwijk-Brug en Bodegraven. Inwoners van deze dorpskernen kunnen deelnemen aan de Fotowedstrijd Bodegraven-Reeuwijk.

Sponsoren

Fotowedstrijd Bodegraven-Reeuwijk wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van:

Mediapartners en organisatie

Het Groene HartHuys Logo
fotowedstrijd bodegraven-reeuwijk

Maandelijkse een nieuwe expositie

Iedere maand start er een nieuwe expositie. Dit kan een expositie zijn van:

  • Kunstenaars uit alle kernen van Bodegraven-Reeuwijk
  • Kunstenaars uit het Groene Hart
  • Een speciale expositie rondom jong talent uit onze gemeente of regio.
  • Een historische tentoonstelling

Maandelijkse Groene Artpubs

Een Groene Artpub kan allerlei vormen aannemen. Voorop staat een interessante en culturele middag in het Groene HartHuys dat een breed publiek zal aanspreken en waarbij veel kunst en cultuurliefhebbers aanwezig zullen zijn. Het kan een lezing zijn, livemuziek, een kunstenaarscafé. Kortom een maandelijkse culturele bijeenkomst vergezeld met een hapje en een drankje. We koppelen de artpub steeds aan de opening van de maandelijkse expositie.

Maandelijkse historische fotopresentaties

Iedere eerste dinsdagochtend en iedere laatste donderdagavond van de maand organiseren we een gratis fotopresentatie rondom een historisch maandthema. Dit is een activiteit vanuit de historische kring die bekend is bij een breed publiek. We besteden in het Groene HartHuys op allerlei manieren aandacht aan deze activiteit om ook anderen te interesseren voor de historische fotopresentaties.

Talentpodium

Eens in de twee maanden willen we een talentpodium organiseren. We nodigen hiervoor jong talent uit die zich aan het publiek willen presenteren. Het kan hierbij gaan om allerlei vormen van kunst met een kleine “k”,  zoals theater, dans, muziek en beeldende kunst. We willen hiermee aandacht vragen voor jong talent uit onze regio, uit het Groene Hart.

Creatieve workshops

Regelmatig houden we creatieve workshops, meestal met een link naar de dan zichtbare tentoonstelling.

In de komende week vinden in het Groene HartHuys de volgende activiteiten plaats:

Fotowedstrijd Bodegraven Reeuwijk
Op zaterdag 18 mei 2024 wordt de expositie van de Fotowedstrijd Bodegraven-Reeuwijk geopend. Tijdens de opening worden ook de winnaars van de prijzen bekend gemaakt. De opening en prijsuitreiking zal door wethouder Elly de Vries (Kunst & Cultuur) gedaan worden waarna er voldoende gelegenheid is om de expositie te bewonderen. Lees meer
Kent u de bekende Bodegraafse band Stage Act nog? De band die tijdens de najaarsmarkten het Evertshuis plat speelde. Na hun afscheid ging het muziek maken toch weer prikkelen en hebben ze een nieuwe band opgericht CARRY ON. Lees meer
Deze expositie toont het werk van Bas Domburg, Ilona Koot, Pierre Waelen en Satindra Kalpoe. De opening is op 23 juni om 16.30 uur. U bent van harte welkom! Lees meer

ADRES

Het Groene HartHuys

Bouwsteeg 6
2411 AB Bodegraven

info@hetgroeneharthuys.nl