Fotowedstrijd Bodegraven-Reeuwijk

fotowedstrijd groene hart

Vanuit Het Groene HartHuys in Bodegraven organiseren we de Fotowedstrijd Bodegraven-Reeuwijk waar jij aan mee kunt doen. Heb jij gevoel voor fotografie en lijkt het jou leuk om jouw foto terug te zien tijdens een professionele expositie? Dan is dit je kans!

We hebben 2 categorieën: tot en met 16 jaar en vanaf 17 jaar, dus echt iedereen kan meedoen. Wel gelden er een paar belangrijke spelregels die je even moet doorlezen voordat je meedoet.

fotowedstrijd

Ik doe mee! Wat kan ik winnen?

Natuurlijk is meedoen belangrijker dan winnen, maar de prijzen liegen er niet om. Dankzij grote lokale betrokkenheid van organisaties binnen Bodegraven-Reeuwijk hebben we een totale prijzenpot ter waarde van maar liefst € 1.300,- te verdelen onder de winnaars. We reiken meerdere prijzen uit in beide leeftijdscategorieën.

Heb je de spelregels goed doorgelezen?

Dan weet je wat je te doen staat. Het wordt een spannende wedstrijd waar we veel creativiteit verwachten, dus hou je vooral niet in. De foto die jij instuurt wordt door een vakjury beoordeeld. Wie weet val jij in de prijzen!

Het perfecte plaatje volgens de vakjury

Gedurende de wedstrijd worden alle ingestuurde foto’s beoordeeld door een vakkundige jury. Elke foto moet voldoen aan de voorwaarden die in de spelregels beschreven staan. Hier zijn we een beetje streng in, geven we toe, maar dat maakt de wedstrijd net wat spannender. Schiet jij het perfecte plaatje, binnen de grenzen van Bodegraven-Reeuwijk? Wie weet behoor jij tot de winnaars en exposeren we jouw foto in Het Groene HartHuys.

Jouw foto insturen

Je kunt jouw foto insturen van 1 februari tot uiterlijk 14 april 2024. Dit doe je eenvoudig via onderstaande button. Bij het uploaden van jouw foto vul je enkele gegevens in en ga je akkoord met deelname aan de wedstrijd.

Na het sluiten van de inzendperiode gaat de jury aan de slag. Ook is het mogelijk om publieksstemmen te krijgen. Hoe meer reclame jij maakt, hoe meer stemmen jij binnenhaalt.

Op zaterdag 18 mei maken we de winnaar bekend in Het Groene HartHuys en daar maken we graag een feestje van. Maar voor het zover is, gaan we een spannende tijd tegemoet. Heel veel succes met jouw perfecte plaatje in Bodegraven-Reeuwijk!

Welke plaatsen vallen er binnen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk?

Nieuwerbrug, Driebruggen, Waarder, Hogebrug, Meije, Sluipwijk, Tempel, Reeuwijk-Dorp, Reeuwijk-Brug en Bodegraven.

In de video legt Ap zijn visie uit op fotografie. Vanaf 3:11 vertelt hij alles over de fotowedstrijd!

Expositie in Het Groene HartHuys in Bodegraven

De meest ideale plek voor een expositie van de winnende foto’s is natuurlijk Het Groene HartHuys in Bodegraven. In de Bouwsteeg vind je ons karakteristieke pand dat ruimte biedt aan iedereen die wil genieten van kunst, cultuur, historie en muziek. Knus, kleinschalig, maar groots in creaties van bijzonder hoge kwaliteit en van eigen bodem. 

In Het Groene HartHuys staat de verbinding van kunst, cultuur en historie centraal. Regelmatig worden er exposities georganiseerd met werk van lokale kunstenaars, muziekmiddagen met wisselende thema’s of informatieve bijeenkomsten. We vinden het belangrijk om een plek te creëren waar mensen elkaar kunnen inspireren. Het effect van onze maatschappelijke rol zien we terug in het enthousiasme tijdens de jaarlijkse Kunstroute door Bodegraven-Reeuwijk en de drukbezochte inloop bij muzikale activiteiten. Om een nog breder bereik te krijgen en iedereen te laten kennismaken met Het Groene HartHuys organiseren we in 2024 voor het eerst de Fotowedstrijd Bodegraven-Reeuwijk.

fotografie wedstrijd

Stuur nog snel jouw beeld in!

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Belangrijkste momenten van de Fotowedstrijd Bodegraven-Reeuwijk 2024

1 februari > Start inzendperiode
14 april > Sluit inzendperiode
20 april > Start stemperiode Publieksjury
4 mei > Einde stemperiode
18 mei > Opening expo en prijsuitreiking in Het Groene HartHuys
15 juni > Sluitdag expo

fotowedstrijd bodegraven-reeuwijk

Maak kennis met de vakjury

Alle inzendingen van deelnemers aan de Fotowedstrijd Bodegraven-Reeuwijk worden vakkundig beoordeeld door:

Als fotograaf kan ik natuurlijk niet anders dan enthousiast zijn over deze fotowedstrijd. Er zit zo ontzettend veel creativiteit in onze dorpen, dat moeten we gewoon zichtbaar maken. Met deze wedstrijd gaan we de boel eens even lekker in beweging zetten en elkaar inspireren. Samen met mijn medejuryleden kijk ik met veel plezier uit naar de inzendingen. Leuk als je meedoet!

Ap Quist

Jurylid, Fotograaf bij Apart Fotografie

ap quist

De kracht als beeldmaker is dat je zichtbaarheid kunt geven wat misschien andere over het hoofd zien. Door een gebeurtenis of object in een perspectief te zetten kun je anderen activeren ook anders naar hun omgeving te kijken. Ik kijk uit naar alle inzendingen!

Martha Stroo

Jurylid, Fotograaf bij Martha Photography

werk van martha stroo fotograaf

Als portretfotograaf fotografeer ik natuurlijk het liefst mensen. Hun emotie, hun liefde, de band tussen mensen. Juist daarom kijk ik enorm uit naar inzendingen met mensen uit het Groene Hart en hun connectie met het thema dat jij kiest voor jouw foto. Een boer aan het werk op zijn land, de liefde van lokale betrokkenheid, elementen uit de natuur. Beelden van echte mensen uit en in het Groene Hart.

Dasja Dijkstra

Jurylid, Fotograaf van Das’ Knuss Fotografie

werk van dasja dijkstra fotograaf

Sponsoren

Fotowedstrijd Bodegraven-Reeuwijk wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van:

Mediapartners en organisatie

Het Groene HartHuys Logo
fotowedstrijd bodegraven-reeuwijk

Maandelijkse een nieuwe expositie

Iedere maand start er een nieuwe expositie. Dit kan een expositie zijn van:

  • Kunstenaars uit alle kernen van Bodegraven-Reeuwijk
  • Kunstenaars uit het Groene Hart
  • Een speciale expositie rondom jong talent uit onze gemeente of regio.
  • Een historische tentoonstelling

Maandelijkse Groene Artpubs

Een Groene Artpub kan allerlei vormen aannemen. Voorop staat een interessante en culturele middag in het Groene HartHuys dat een breed publiek zal aanspreken en waarbij veel kunst en cultuurliefhebbers aanwezig zullen zijn. Het kan een lezing zijn, livemuziek, een kunstenaarscafé. Kortom een maandelijkse culturele bijeenkomst vergezeld met een hapje en een drankje. We koppelen de artpub steeds aan de opening van de maandelijkse expositie.

Maandelijkse historische fotopresentaties

Iedere eerste dinsdagochtend en iedere laatste donderdagavond van de maand organiseren we een gratis fotopresentatie rondom een historisch maandthema. Dit is een activiteit vanuit de historische kring die bekend is bij een breed publiek. We besteden in het Groene HartHuys op allerlei manieren aandacht aan deze activiteit om ook anderen te interesseren voor de historische fotopresentaties.

Talentpodium

Eens in de twee maanden willen we een talentpodium organiseren. We nodigen hiervoor jong talent uit die zich aan het publiek willen presenteren. Het kan hierbij gaan om allerlei vormen van kunst met een kleine “k”,  zoals theater, dans, muziek en beeldende kunst. We willen hiermee aandacht vragen voor jong talent uit onze regio, uit het Groene Hart.

Creatieve workshops

Regelmatig houden we creatieve workshops, meestal met een link naar de dan zichtbare tentoonstelling.

In de komende week vinden in het Groene HartHuys de volgende activiteiten plaats:

Deze expositie bevat werken van Magda Rijneke, Mirjam Aalbers, Bea van Kempen en Anaam al-Kabtan. De opening is op 28 januari om 16.30 uur. U bent van harte welkom! Lees meer
Historische Kring Bodegraven start het nieuwe seizoen met het thema: Horeca in Bodegraven. Lees meer
Deze expositie bevat zeer divers werk van Loeki Zuijdervliet, Piet Brummelbos, Robert Kok en Wilma Kempe. De opening is op 10 maart 0m 16.30 uur. U bent van harte welkom! Lees meer

ADRES

Het Groene HartHuys

Bouwsteeg 6
2411 AB Bodegraven

info@hetgroeneharthuys.nl