Aad Kouwenhoven – Schilderijen
Maria van ‘t Hullenaar – Ruimtelijk werk
Marijke van Es – Sieraden van keramiek

Hans van der Kam – Fotografie

De expositie is te zien van 29 juli tot en met 9 september 2024.
De opening is op zondag 4 augustus om 16.30 uur. U bent van harte welkom!

Het Groene HartHuys is geopend op:
dinsdag van 10.00 – 16.30 uur
woensdag, donderdag en vrijdag van 13.00 tot 16.30 uur
zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur
Op afspraak: tel. 06 – 53772519

Aad Kouwenhoven

Ik werk zowel met olieverf als aquarel. Beide technieken gebruik ik op een geheel eigen wijze, maar de voorliefde gaat uit naar het aquarel. Het is voor mij de beste manier om kleur op een drager aan te brengen. Het snelle vervloeien van de waterverf in subtiele kleuren blijft fascineren. 

Geboeid door stillevens in het landschap, de natuur, soms de mens (vaak indirect) en die beleving zo direct mogelijk overbrengen op het witte papier of doek met een uitbundige, ruwe toets. Hierbij is niet de afbeelding, maar de dynamiek van het schilderen essentieel. Naast mijn werk als beeldend kunstenaar ben ik docent aquarel bij het kunstencentrum ARS in Leiden.

Mijn atelier is gevestigd bij: 
Cultureel centrum de Zevensprong
Noordenseweg 23F in Nieuwkoop

Maria van ’t Hullenaar
Afbeelding met origami

Beschrijving automatisch gegenereerd met gemiddelde betrouwbaarheid

In het werk van Maria van ‘t Hullenaar spelen vorm, licht, transparantie en gelaagdheid een belangrijke rol. Voor haar ruimtelijke werk maakt zij onder andere gebruik van Chinees rijstpapier en porselein. Beide materialen hebben dezelfde doorzichtigheid en uitstraling. Het 2-dimensionale werk kenmerkt zich door het gebruik van olieverf en een combinatie van gemengde technieken.

Als onderdeel van het werkproces doet zij zorgvuldig onderzoek met verschillende materialen en combinaties daarvan, om te begrijpen hoe deze materialen op elkaar reageren en welke mogelijkheden dit biedt.

Afbeelding met origami, Kunstpapier, Origamipapier, vakwerk

Automatisch gegenereerde beschrijving

“Onder mijn handen groeien nieuwe mogelijkheden, die ook mij blijven verbazen. Het experiment staat hierbij voorop. Dan komt het moment dat de technische aspecten voldoende zijn onderzocht en neem ik afstand, ook in tijd, om rust en ruimte te laten ontstaan voor het te maken beeldend werk.”

“Het maken, iets laten ontstaan met verschillende materialen, is voor mij een basisbehoefte. Het proces van creëren geeft mij vrijheid. Elk werk is een ontdekkingsreis naar verbeelde verhalen of imaginaire werelden.”
Ook actuele thema’s, zoals het klimaat, kunnen aanleiding zijn voor het werk van Van ‘t Hullenaar. “Het stimuleert mij om samen met andere kunstenaars aan projecten deel te nemen. Het levert nieuwe inzichten en thema’s op en voedt mijn verbeelding.”

Maria van ’t Hullenaar is ook actief onder de naam MariArts. Op het eerste oog is dit een samensmelting van Maria en het Engelse woord voor kunst, Arts. Arts heeft echter ook een emotionele betekenis aangezien dit de familienaam is van haar moeder. 
Website: www.mariarts.nl

Marijke van Es 

Even voorstellen: Ik ben Marijke van Es.
Ongeveer 50 jaar geleden bezocht ik een tentoonstelling van Keramiek op de technische school in Gouda.
Direct was ik geïnteresseerd in het maken van werkstukken van klei ofwel keramiek.

Na een cursus van 3 jaar draaien en boetseren ben ik verder gaan experimenteren, begeleid door verschillende keramisten.
Wat mij het meeste aanspreekt in klei is het zelf ontwerpen. Het vormgeven volgens mijn eigen idee heeft mijn voorkeur. Vooral een variatie van draaien en daarna verder boetseren.

Met veelal de zelfgemaakte glazuren wil ik het gevoel van de natuur weergeven in de aardse kleurnuances. Sinds enkele jaren werk ik ook met porselein klei. Hiermee kan je zeer verfijnde vormen maken.

Ik maak dan allerlei soorten kralen, waarmee ik sieradensets maak, bestaande uit een halsketting, oorbellen en een bijpassende armband. Steeds ontdek ik weer nieuwe mogelijkheden om met klei bezig te zijn. B.v. door workshops te geven: waarbij de cursist zelf zijn/haar idee uit kan werken. Met handvatten en suggesties van mij.

Het blijft een uitdagende hobby, zonder einde.

info@marijke-van-es.nl

Hans van der Kam

Fotograaf Hans van der Kam haalt zijn inspiratie uit de rust van strand en zee. Zijn foto’s en gedichten getuigen hiervan.
Meer informatie volgt…..