Coby Schot – Schilderijen
Corrie van der Veer – Beelden
Nelleke van Walbeek – Schilderijen

De expositie is te zien van 1 november tot en met 13 december 2023.
De opening is op zaterdag 4 november om 16.30 uur. U bent van harte welkom!

Het Groene HartHuys is geopend op:
dinsdag van 10.00 – 16.30 uur
woensdag, donderdag en vrijdag van 13.00 tot 16.30 uur
zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur
Op afspraak: tel. 06 – 53772519

****************************************************************************************************************************************

Coby Schot

Als kunstschilder autodidact, opgeleid tot vormgever, gewerkt als styliste, docent en art-director in de televisiewereld.

Van kinds af aan tekent en schildert zij al. Na de opleiding heeft zij ook haar tekenakte gehaald aan de academie.
Schilderen is haar passie, vanaf 2011 werkt zij full-time als kunstschilder. Onlangs is zij genomineerd voor de Nederlandse
Portretprijs 2023. Zij heeft een fascinatie voor schoonheid en diversiteit. De uiting van kracht en kwetsbaarheid is een
terugkerend thema in haar portretten. Haar stijl is een combinatie van figuratief met daarin semi-abstracten elementen verwerkt.
De laatste tijd zijn er ook werken geïnspireerd door de natuur.
Zij werkt met olieverf in diverse lagen. Het kleurpalet dat word gehanteerd bestaat meestal uit een of twee basiskleuren, toegepast in verschillende nuances.

www.cobyschot-art.nl
Coby Schot Art Facebook
cobyschotart Instagram

****************************************************************************************************************************************

Corrie van der Veer

Sinds 2003 maak ik beelden van steen. 


In Alphen aan den Rijn ben ik met beeldhouwen begonnen bij Petra Jobse. Daarna ben ik via Els van Foeken bij beeldhouwer Caroline Ruizeveld terechtgekomen. Van beiden heb ik veel geleerd.  
Sinds 2009 heb ik regelmatig deelgenomen aan kunst- of atelierroutes en exposities.
De stenen die ik kies, komen uit verschillende landen (bv. Iran, China, Kenia of Zimbabwe) en verschillen van hardheid, vorm en kleur.

Ik haal mijn inspiratie uit de natuur. Mensen, vogels en planten vormen telkens mijn bron en mijn uitdaging om van de harde steen iets te creëren dat lichtheid, beweging en vrijheid uitstraalt. 

In Alphen ben ik lid van Compagnie Bizarre, een groep van 20 beeldhouwers. Wij hebben een eigen atelier en kunnen zoveel en zo vaak we willen hakken, raspen en schuren. Het is erg leuk om met elkaar samen te werken en elkaar te stimuleren. Thuis werk ik regelmatig in de tuin, waar ik een hoek heb gecreëerd met een afdak. Als ik met de haakse slijper of een ander apparaat aan de slag ga, wijk ik uit naar de boerderij van mijn zus, om geen geluidsoverlast te veroorzaken bij mijn buren.

Ik geniet ervan om de ruwe steen onder mijn handen te zien veranderen in een beeld, waarin de lijnen van de steen telkens de weg wijzen. Na het polijsten komt de ware aard van de steen tevoorschijn en dat is telkens een verrassing.

www.compagniebizarre.nl

****************************************************************************************************************************************

Nelleke van Walbeek

Nelleke is als boerendochter gewend om met dieren te leven. Haar keuze om dieren te schilderen is dus eigenlijk een logische. Zij observeert en vertaalt dit op doek, op eigen manier. Daarnaast werkt ze aan haar project “Ode aan de Boer” Dit project gaat over koeien met een heel leven achter zich. Deze zogenaamde “Oude Koeien”, gehouden door de boeren van nu.

Nelleke vertelt: “De inspiratie hiervoor komt uit mijn jeugd, want bij ons op de boerderij waren ook van deze koeien: Rode Els en Oude Zwartje. Beiden waren zij blaarkop koeien. Wij mochten ze als kind met de hand melken, spenen groter dan een kinderhand omvatten kan. Geduldig wachtten zij op ons geklungel. Mijn vader hield van ze, daarom bleven ze. Een boer laat dat niet merken, toen niet en nu niet, maar de liefde voor de koe is er altijd. Passend bij deze dieren zijn de kleuren ingetogener en lijken bijna zwart-wit te zijn.”

www.nellekevanwalbeek.nl