Lise Colpa sieraden
Willeke Piket kleine beelden
Wil Baas schilderijen
Harry van Nieuwkerk foto’s 

De expositie is te zien van 26 juli tot en met 6 september 2023.

Het Groene HartHuys is geopend op:
dinsdag van 10.00 – 16.30 uur
woensdag, donderdag en vrijdag van 13.00 tot 16.30 uur
zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur
Op afspraak: tel. 06 – 53772519

Lise Colpa

Sieraden van scherven van pijpen en potten uit Boskoopse tuinen.

Vele jaren heb ik in de zorg gewerkt met mensen uit de onderkant van de samenleving. Een belangrijk aspect daarbij is het opnieuw  waarde geven aan hun leven.
Nu ben ik met pensioen en werk ik regelmatig in de moestuin waar ik veel scherven vind van pijpjes en potten. Ook ben ik gaan smeden en heb ik een aantal jaar de avondschool in Schoonhoven bezocht. Thuis begon ik sieraden te maken van de scherven en pijpjes die ik in de tuin vond. Voor mijn sieraden gebruik ik nagenoeg alleen afvalmateriaal en smelt ik oude sieraden en kapot tafelzilver om.

De liefde voor het oude ambacht van het smeden heb ik van mijn vader meegekregen, hij was goudsmid en als klein kind liep ik altijd in de werkplaats rond. Gefascineerd keek ik naar het smelten en uitgieten van het metaal en hoe het daarna tot draad werd getrokken of uitgewalst tot plaat.

Zo is de cirkel weer rond. Ik geniet van het uitoefenen van het ambacht van mijn vader en combineer dit met mijn oude werk in die zin dat ik weer waarde kan geven aan iets dat door velen als  waardeloos wordt gezien.

Willeke Piket

Na diverse opleidingen ben ik begonnen met schilderlessen te geven in aquarel- en acrylverf, wat ik nu nog met veel plezier doe. 
Mijn voorkeur voor schilderen gaat uit naar abstract zowel als naar figuratief in vrije vormen en kleuren. 

In mijn beeldjes van keramiek zoek ik ook naar eigen vormen van mensen en dieren. Eerst maak ik schetsen, waarna een beeld ontstaat dat ik later in klei uitwerk. Uiteindelijk ontlokken de beeldjes altijd een glimlach. 

Tel.: 06-13638053
E-mail: willekepiket@live.nl 

Wil Baas

Ik schilder mijn grote liefde; de natuur.
Met name roofvogels en uilen hebben mijn belangstelling, maar ook landschappen horen bij mijn werk wat ik in olieverf op doek en paneel schilder.

Ik ben autodidact en schilder al heel lang.

Tel.: 06-49874981

Harry van Nieuwkerk

“De vergankelijkheid: de schoonheid van verandering en verval.”

ASSEMBLAGES, EEN NIEUWE PASSIE:

Sinds 2020 maak ik naast fotowerk ook beeldende kunst: Uit mijn handen ontstaan machine-achtige constructies van verweerde materialen, overwegend metaal, waarin de vormen leidend zijn.

WAAR KOMT DIE PASSIE VANDAAN?

  • Verweerde oppervlakken en abstracte vormen spelen altijd al een rol in mijn fotowerk. Daaruit ontstaan nu (in 3D) oervormen, magische machines en mythische schepsels: Gegarandeerd geheel onfunctioneel.
  • Kubisme en Constructivisme inspireerden me sinds mijn studie. Ik deel het ontzag voor machines en technische constructies en speel met lijnen, vormen, ruimtes, volumes.
  • De vluchtige schoonheid van vergankelijkheid, verandering en verval maakt ons bestaan waardevol, zei Rilke. Ook Japanners houden van de kunst van imperfectie. De schoonheid van dingen die bescheiden en onvolmaakt zijn zit in hun eigen elegantie. De roest toont dat niets voor eeuwig is, dat schoonheid ijdel en vluchtig is, dat alles terugkeert naar Moeder Aarde: Wabi Sabi.
  • De kern zoek ik, in lijnen, vlakken, kleuren, eenvoud, het kwetsbare.
  • Iets nieuws scheppen en hergebruik ligt mij.
  • In 2019 werd ik gegrepen door het werk van Jannie Maakenschijn, beeldend kunstenaar in Woerden. Na een jaar was ik haar grootste verzamelaar. Jannie wilde samen iets maken. Geweldig! Spelen met vormen en vormen scheppen geeft groot plezier: het doel van mijn kunst.